martes, 4 de octubre de 2011

Definir-se com a arquitecte contemporani


Avui dia, els arquitectes són els encarregats de donar-li forma a totes les nostres necessitats. Necessitem una casa per a viure, un supermercat per comprar per poder alimentar-nos, botigues de tot tipus amb tots aquells aparells necessaris per a la supervivència, museus, centres socials, teatres, escoles, per formar-nos intel·lectualment i culturalment, i una infinitat d’edificacions que ens faciliten la vida a la ciutat a cada moment.

Cada habitant de la ciutat té la seua particular forma de viure, així que cadascú deuria tindre el seu propi tratge, adaptat a les seues necessitats.

El meu treball dins la ciutat contemporània tractaria de fomentar els elements menys desenvolupats dins d’aquesta i transformar la ciutat actual, plena d’elements nocius per a la salut, en una ciutat ecològica. Estaria basat en l’aprofitament d’energies renovables, així com el foment del transport ecològic, la reutilització d’espais abandonats i el foment de la cultura.

Per generar energia per poder després utilitzar aparells electrònics, aquest tratge deuria comptar amb unes plaques solars que ens produïren l’energia necessària. D’aquesta manera, cadascú produiria l’energia que gasta, com fan les plantes. De manera anàloga, a la ciutat trobem plaques solars a les teulades de diversos edificis.

Respecte al segon punt de que parlàvem, el tratge en sí mateix podria ser un mitja de transport ecològic si dugués incorporats uns patins que facilitaren el moviment arreu de la ciutat.

En cas de sofrir qualsevol tipus d’accident, no hauríem de preocupar-nos perquè duríem una farmaciola sempre al damunt per poder curar tot tipus de ferides i malalties. En una ciutat, aquesta funció seria coberta per aquells que s’encarreguen de donar un nou ús als espais abandonats, de reparar-los i deixar-los com si foren acabats de fer (com fan les medecines amb nosaltres).

Per últim, a la ciutat existeixen tot tipus d’espais per fomentar la cultura i la formació dels habitants, encara que no en són suficients. Nosaltres, amb el tratge tractarem també de fomentar-ho amb un dels elements culturals més característics: un llibre.


Com ja hem dit, el tratge deuria ser únic per a cada persona, també per a cada época, de manera que deuria ser flexible i mutable per poder adaptar-se a nous temps, noves tecnologies i noves necessitats.

No hay comentarios:

Publicar un comentario